Hoe tieners goede eetgewoonten bij te brengen

“Ik heb veel honger!” Deze uitdrukking zou gemakkelijk meerdere keren per dag door adolescenten kunnen worden herhaald. Als u vader of moeder bent en uw kinderen in de puberteit komen, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat u moet doen om de koelkast vol te houden en de onverzadigbare eetlust van jonge mensen in de puberteit te stillen. Hier praat ik met je over het onderwerp en het belang van het aanleren van goede eetgewoonten in deze levensfase.

Als je een uitdrukking moet gebruiken om het verlangen om te eten te overdrijven, zou je in plaats van “meer eetlust dan een leeuw” moeten zeggen “honger dan een tiener”. Als je tienerkinderen hebt, weet je heel goed waar ik het over heb.

Op een dag houdt je zoon of dochter op een jongen of een meisje te zijn en begint hij aan de ups en downs en veranderingen van de puberteit . Plots wil die kleine persoon die je moest bedelen om te eten, niets anders doen dan eten. Waar passen tieners zoveel eten in?

De realiteit is dat tussen de leeftijd van 10 en 12 de eetlust zich opent als reactie op een belangrijke periode van groei. Het is aan het begin van de puberteit dat het lichaam meer calorieën nodig heeft dan ooit. Daarom lijken tieners de hele tijd honger te hebben, vooral jongens.

Calorieën zijn de maat die de energie uitdrukt die door voedsel wordt geleverd. Gemiddeld moet een adolescente man 2.800 calorieën per dag consumeren. Meisjes daarentegen hebben gemiddeld 2.200 calorieën per dag nodig.

Er wordt aangenomen dat deze hongeraanvallen stoppen als de jongens stoppen met groeien. Voedingsdeskundigen zeggen echter dat dit niet altijd het geval is, aangezien jonge mensen die lang zijn en deelnemen aan lichamelijke activiteit tot ver in hun late tienerjaren honger kunnen blijven lijden. De aandacht wordt ook gevestigd op het feit dat meisjes tijdens de midden- tot late adolescentie 25% minder calorieën consumeren dan jongens en daardoor voedingstekorten kunnen vertonen.

Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat in dit stadium eetstoornissen (anorexia, boulimia) vaak voorkomen, die het product zijn van de wens om er extreem mager uit te zien. Daarom is het belangrijk dat je als ouders uitlegt waarom het belangrijk is om nieuwe voeding mee te nemen. Naast calorieën, die in veel gevallen kunnen worden verkregen uit voedsel dat niet voedzaam is (frisdrank, fastfood, snoep), is het belangrijk om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen dat ook gezonde voeding bevat.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) houden adolescenten in de Verenigde Staten zich niet aan de aanbevelingen om tussen de 2 en 7 kopjes fruit en groenten per dag te eten (afhankelijk van hun leeftijd). dit kan veranderen); ze eten ook niet de aanbevolen hoeveelheid volle granen (2 tot 3 ons per dag) en overschrijden de maximaal aanbevolen inname van natrium (zout) (1.500 tot 2.300 mg per dag).

Bovendien halen adolescenten in de Verenigde Staten 40% van hun dagelijkse calorieën uit voedingsmiddelen die geen voeding bieden (de zogenaamde lege calorieën), zoals frisdrank of frisdrank , suikerhoudende dranken, desserts en in het algemeen fastfood. . Deze gegevens zijn van cruciaal belang omdat ze ongetwijfeld bijdragen aan de risicofactoren voor de obesitas-epidemie bij adolescenten.

Het is belangrijk dat u uw adolescente kinderen eraan herinnert dat het eten van een gezond dieet:

  • Draagt ​​bij aan een optimale groei en ontwikkeling
  • Het voorkomt de ontwikkeling van problemen zoals een hoog cholesterolgehalte, hypertensie en helpt het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten zoals diabetes, kanker en cardiovasculaire problemen te verminderen.
  • Vermindert het risico op obesitas, osteoporos , ijzertekort en tandcariës .

Onthoud dat het stillen van honger niet genoeg is, het moet op een intelligente manier worden gedaan, zodat jonge mensen gezond opgroeien.

Als u twijfelt over het dieet dat uw puberkind moet volgen, raadpleeg dan uw arts.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here