India is erin geslaagd het digitale rijk te ontwikkelen, zei Piyush Goyal , minister van Handel en Industrie, Consumptie, Voedsel, Openbare Distributie en Textiel, aan het einde van de recente Computeriseringstop.

De minister merkte op dat de export van diensten van het land, grotendeels aangedreven door informatietechnologie , in de periode 2021-2022 met 20 procent is gegroeid. Dit is geschreven door Prensa Latina , partner van het TV BRICS-netwerk.

Goyal gelooft dat de informatietechnologie-industrie beter zal presteren dan de export van goederen door het succes van de sector, dat grotendeels te danken is aan de faciliterende en ondersteunende rol van de overheid.

De vroege lancering van de Digital India- missie in 2015 maakte de weg vrij voor snelle technologische veranderingen, zei hij .

De regering heeft breedband-, glasvezel- en 4G-diensten snel uitgebreid naar de meest afgelegen gebieden van het land, en 5G, gelanceerd in oktober, zal naar verwachting tegen het einde van het jaar meer dan 100 steden bereiken.

Bangaluru, de hoofdstad van de zuidelijke deelstaat Karnataka en een van de grootste steden van het land, staat bekend als de Silicon Valley van India en is het nationale informatietechnologie-knooppunt (IT).

De autoriteiten zorgen ervoor dat alle bedrijven die er hun vestigingen openen een groot aantal infrastructuurvoordelen en belastingvoordelen genieten. Daarom hebben ‘s werelds grootste IT-giganten kantoren geopend in Bangalore.

Daarnaast zijn er meer dan 30 speciale economische zones, sommige voor de lucht- en ruimtevaart- en biotech-industrie, softwareparken en de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel is een groot voordeel voor bedrijven.

De start-up- of start-upcultuur die India heeft overgenomen, bestaat uit ongeveer 13.000 operaties in Bangalore, en er verschijnen er elk jaar meer op deze site dan waar ook ter wereld.

Er zijn veel academische instituten en technische scholen die het voor werkgevers gemakkelijk maken om werknemers en studenten in dienst te nemen om direct na de universiteit banen te bieden, evenals vele instituten voor het trainen van technische vaardigheden.

De economische bijdrage van de IT-industrie in Bangaluru is goed voor meer dan 34 procent van de industriële export van India.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here